Videofragment molen- syndicaat

DE MOBIELE LEESTAFEL (2008)
LxBxH : 300x160x250

Materiaal : ijzer, multiplex

Voor verhuur : 6 tot 8 personen

Delinus ontwierp en bouwde de mobiele leestafel voor stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). De mobiele leestafel is ingezet tijdens de Manuscripta 2008 op het Westergas terrein in Amsterdam.

PRESENTATIE BROMMER, Amsterdam Fringe festival (2008)

Materiaal : brommer, P.A. installatie, microfoon, hoorn speakers en motor koffers

In opdracht van het Amsterdam Fringe festival ontwierp en bouwde Delinus een presentatie brommer die gebruikt werd om verschillende locaties het festival programma onder de aandacht te brengen.

MOBIEL PODIUM, Amsterdam Fringe festival (2008)

Materiaal : bakfiets en posters

In opdracht van het Amsterdam Fringe festival restylede Delinus een bakfiets. De bakfiets deed dienst als mobiel podium waardoor het voor bands mogelijk werd door heel de stad te kunnen optreden

MOLEN, theatergroep Het Syndicaat (2007 en herneming 2008)

Materiaal : ijzer, steen, electromotoren, touw, canvas en schapenvacht

Voor de voorstelling ‘De Kopvoeter’ ontwierp Sacha Zwiers een prothese in de vorm van een draaiende molen. Delinus ontwierp de mechaniek en bouwde het object. In de voorstelling De Kopvoeter kon het gehandicapte hoofd personage door middel van een joystick de molen besturen en zich 360° door de ruimte laten draaien.

Videofragment molen- syndicaat

LAMP (2000)

Materiaal : lasdraad, electromotoren, bewegingssensor, halogeenlamp, hout en plastic

In ruststand is de lamp een opgerold, ingevouwen object. Wanneer men de ruimte binnenkomt ontvouwd de lamp zich en rolt zich automatisch als octopus arm uit en reikt je het licht aan. Bij vertrek zal de lamp zich in zijn opgerolde staat terug brengen en tegelijkertijd uitgaan.

KIST, saf/ve : sieraden als boodschap aan de toekomst (1999)

Materiaal : hoogwaardig RVS, beton, staal en inhoud (sieraden)

Delinus maakte een onverwoestbare kist voor sieraden als boodschap aan de toekomst.

De kist werd op 21 maart 1999 afgezonken in de Nieuwe Meer in Amsterdam. De verwachting is dat deze ‘kist met kunst uit 2000’ behouden blijft en ergens ver weg in de toekomst gevonden gaat worden.